2015. szeptember 19.

4. fejezet

 "Alig vártam, hogy újra lássam, 
de Ő nem volt hajlandó tudomást venni rólam,
és ez kezdett megőrjíteni!"
Zayn Malik 

Kate Peterson

Csörgés. Mi ez? Mi ez az idegesítő hang? Álmosan, csukott szemmel tapogatózom az éjjeli szekrényemen, miközben tudatosul bennem, hogy ez az éktelen csörömpölés nem más, mint a telefonom ébresztőjének  a hangja. Nyűgösen, csukott szemmel nyomom ki. Nem akarom, hogy reggel legyen! Nem! Hiszen ez azt jelenti, hogy találkoznom kell velük megint! Este sokáig forgolódtam, azon gondolkozva, hogy mit is kellene most tennem. Nem akarom ezt a melót, de nincs választási lehetőségem. Vagyis van, de a másik opció nem elfogadható. Nem azért güriztem eddig, hogy Zayn Malik megint mindent tönkre tegyen! Na azt már nem! Mérgesen ülök fel az ágyamban és bújok ki a takaró alól. Kissé még félkómásan, de célba veszem a konyhát, hogy bekapcsolhassam a kávéfőzőt. Mikor ez megvan, elvonulok letusolni, ami kissé felébreszt, majd elvégzem a többi reggeli teendőmet. Fogat mosok, megfésülködöm, felteszek egy minimális sminket, majd felöltözöm. A kávémat magamhoz véve kiülök az erkélyemre és egy cigi társaságában elkortyolom azt, miközben a mai napomon agyalok. Be kell mennem a céghez. Tegnap már előkészítettem egy pár dolgot mára a fiúknak, de azokat még át kell néznem. Aztán jönnek ők, felpróbálják a ruhákat, véleményezik őket, és ezután indulhat az igazi munka részemről, hiszen akkor már ismerni fogom az ízlésüket. Mondjuk, a róluk látott képek alapján nem egy nagy durranás az egész, hiszen nincs túl különös stílusuk. Fekete csőfarmer, ingek, pólók, és kábé itt a vége. Na meg a cipők, kiegészítők. Ezt bárki meg tudná csinálni, nem igazán értem, hogy miért kellek ehhez én. Mindegy is. Amikor a kávém elfogy, a cigim leég, elindulok melózni. Miközben lefelé tartok a garázsba az autómhoz, eszembe jut, hogy miért is szoktam rá a cigire. Ez is az ő hibája, mint minden, ami rossz, vagy káros az életemben. Lassan, de biztosan beérek a munkahelyemre, ahol az asztalomon vár rám pár dosszié. Mindegyik egy-egy kezdő, tehetséges tervező kreálmányait tartalmazza. Előszeretettel dolgozom feltörekvő emberekkel és nem befutottakkal. Sokkal egyszerűbb velük zöld ágra vergődni, mint a már elszállt divatgurukkal. Belemerülök az anyagok tanulmányozásába. Tevékenységemben egy erőteljes kopogtatás szakít meg. Zavartan kapom fel a fejem és tekintek az órámra. Megdermedek egy pillanatra, hiszen nagyon elszaladt az idő, ezek ők lesznek. Megint felhangzik a kopogás, én pedig megemberelem magam. Felveszem a közönyös álarcomat, hiszen ezt már művészi szintre emeltem, majd kiszólok, hogy szabad. Az ajtó rögtön ki is tárul és belép rajta sorba az öt idióta. Zayn utolsóként lépi át a küszöbömet és a késztetés hatalmas, hogy felszólítsam, hogy fordulhat is vissza, de ezt nem tehetem, emlékeztetem magam erre a fontos tényre.
- Szia! - köszönnek szinte teljesen egyszerre. Félelmetes. 
- Sziasztok! - üdvözlöm őket közönyösen - Akkor lássunk is munkához! - emelkedem fel a székemből.
- Kérlek! - szólal meg Liam - Szeretnénk előtte egy kicsit megismerni, hiszen velünk fogsz dolgozni, nem is kevés ideig!
- Én nem érzem ennek szükségét. Elvégzem a munkám, és ennyi.
- De ez így nem jó! - szólal meg Niall is - Nem szeretnénk, hogy ha velünk utazol, meg veled dolgozunk, hogy teljesen idegen legyél számunkra! - néz rám kérlelően.
- Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen csinos lányt mindig öröm megismerni! - vigyorog rám Harry csábosan. Legalább is szerinte csábosan. Lehet, hogy most több ezer lány a bugyijába olvadna gödröcskés félmosolyától, de én nem. Ellenszenvem erősebb ennél.
- Igen! És így, hogy fogsz nekem segíteni megszívatni a többieket! - csatlakozik Louis is a győzködésemhez. 
- Sehogy! Én nem akarok veletek haverkodni! Nekem csak egy munka vagytok, semmi több! - vetem nekik oda, kissé talán túl gorombán is.
- De most miért vagy ilyen? Egy csomó lány örülne, hogy ha a helyedben lehetne, te meg még csak esélyt sem akarsz nekünk adni! - értetlenkedik Niall, miközben megbántottan pislog felém.
- Lehet, hogy akkor azok közül a lányok közül kellene választanotok! - kezd bennem felmenni a pumpa.
- Belehalnál, ha adnál nekünk egy esélyt? - szólal meg most először Zayn. Itt van vége a türelmemnek, agyamat elborítja a fekete köd.
- Én adtam! Te, vagyis ti pedig elszúrtátok! - vetem oda gondolkodás nélkül, de amikor tudatosul bennem, hogy mit is mondtam, megdermedek. Ennyire felelőtlen nem lehetek!
- Miről beszélsz? - néz rám kérdőn, hatalmas nagy barna szemeivel gyermekkori barátom.
- Nem számít! Hülyeségeket beszélek! Ne is figyeljetek rám! - rágom idegesen a számat belülről. Kell egy cigi! Most! Muszáj!
- Dehogy nem számít! Mit szúrtunk mi el? - lép elém Liam. Na, most mit kellene csinálnom? Szerencsémre kopogtatnak az ajtón.
- Szabad! - szólalok meg gyorsan, hátha ezzel megmenekülhetek. Az egyik titkárnő kissé félszegen nyit be.
- Jó napot kívánok! Szia Kate! Megjött a tervező, akit vártál, meghozta a ruhákat! - mosolyog rám kedvesen. Azt hiszem, a sors most kivételesen mellém állt.
- Oké, megyek is, úgy is a fiúknak hoz pólókat! - és már indulok az ajtó felé.
- Még nem végeztünk! - szól utánam az életem megkeserítője, Zayn.
- Persze, hogy nem, hiszen még munkánk van! - vetem oda gúnyosan, miközben kivonulok a helységből. 
A vendégemmel gyorsan végzek, ővele már régebb óta együtt dolgozok, igazán gördülékenyem mennek vele a dolgok. Úgy döntök, hogy két perc még belefér, ezért kisietek elszívni gyorsan egy cigit. Kihalászom zsebemből a dobozt, amiből kihúzok egy szálat, a számhoz emelem, majd meggyújtom, miközben egy mélyet beleszívók. A nikotin megnyugtatóan árad szét a testemben. Mélyen letüdőzöm, majd csukott szemmel lassan fújom ki a füstöt, miközben megpróbálom rendezni a fejemben kavargó katyvaszt. Nehéz dolog, de valahogy össze kell szednem magam. 
- Nocsak, nocsak! - üti meg fülemet egy nem várt hang - Szép dolog, mondhatom! Mi rád várunk, te meg itt cigizgetsz! - rója fel nekem bűnöm, mire én felé fordulok.
- Oké, már megyek is! - s már surrannék is el mellette, hogy miután elnyomom a félig leégett cigimet már menekülhessek is el előle, főleg, mivel tudatosul bennem, hogy ő is rágyújtott. Nem akarok vele kettesben maradni! Egyet lépek, amikor elkapja a karomat. Nem szorítja erősen, de határozottan tartja mancsában az én vékony testrészemet. Az ismerős bizsergés megint végigszalad a testemen, de ezzel most nem foglalkozhatom.
- Elengednél? - nézek rá felhúzott szemöldökkel - Dolgom van! 
- Érdekes! - horkant fel - Eddig nem siettél! Tulajdon képen mi bajod van velünk?
- Nekem? Semmi! Egy munka vagytok számomra és ennyi! - szorítása enyhül a karomon és én ezt kihasználva elrántom azt mancsából.  
- Ne legyél már ennyire frusztrált! Engedd el magad! Így elég szar dolog lesz együtt dolgozni! - morogja kissé indulatosan. Szerencsémre megcsörren a telefonja. - Ezt fel kell vennem, az anyukám hív. 
- Nyugodtan. Ha nem akadályozol meg, én már régen itt sem lennék! - ezzel hátat fordítok neki és bevonulok. Eszembe jut Trisha. Mennyire szerettem őt! Ő mindig jó volt hozzám. Vele néha a mai napig összefutok az utcán. Ekkor villan be, hogy mi lesz, ha meglátogatja Zaynt, míg velük dolgozok? Hiszen ő lebuktathat! Még egy ok, amiért idegeskedhetek! Mit hozhat még a mai nap?


Sziasztok!
Igazán sajnálom, hogy ennyire megvárakoztattalak Titeket! Nem kezdek magyarázkodásba, hiszen nem lenne semmi értelme. Annyit azonban elárulhatok, hogy ma annyira belejöttem, hogy a következő fejezet is kész van, csak át kell majd néznem!
Köszönöm szépen a komikat! Sokat jelentenek nekem! Kérlek titeket, ehhez a részhez is írjátok le a véleményeteket, legyen az akár negatív, akár pozitív. Kérlek még benneteket, hoyg aki nem tette még meg, az iratkozzon fel, ha van rá lehetősége!
Valamint, ha van kedvetek, írjátok meg, hogy milyen volt a suli kezdés? Remélem mindenkinek akadálymentesen sikerült! :)
Puszi: Klau

16 megjegyzés:

  1. Szia!
    Fantasztikus lett! Hihetetlenül jó lett! És én nem haragszok. Én is kihagytam elég sokat szóval átérzem.
    Nagyon szépen fogalmazol és Kate karakterét is jól megformáztad. Nekem kifejezetten tetszik a személyisége. És van egy kis hasonlóság köztem és Kate között, mégpedig az hogy gyorsan dühbe tudunk gurulni. Szóval egyre jobban azonosulni tudok Kate-tel. Kicsit sajnálom Zayn-t, de mégis megérdemli, mivel a haverjai kedvéért elhagyta a gyerekkori barátját. "Új barátért el ne hagyd a régit!" mondják és ezt Zayn megtette. Sajnálom is meg nem is, mert nem érdemli meg Kate barátságát, de az igazságot azért meg kéne tudnia. Vagy nem? Inkább rád bízom! :)
    virtuális ölelés:Beka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett a rész.
      Zayn személyiségével kapcsolatban bennem is kettős érzelmek vannak. Eléggé nagyot hibázott, de hogy megkapja-e az igazságot? Majd kiderül! :)
      Puszi: Klau

      Törlés
  2. Szia!
    Annyira imádom a blogod, hogy mindig tűkön ülve várom a folytatást és most sem okoztál csalódást. Mint mindig, most is tökéletes lett.
    Siess a kövivel
    xoxo Princess

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Most sikerült sietnem a kövivel, már ki is raktam!
      Örülök, hogy most is tetszett a rész!
      Puszi: Klau

      Törlés
  3. Nagyon jó rész lett, talán a legjobb az eddigiek közül, de ezt úgyis el fogom mondani rész alkalmával. Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett a rész!
      Puszi: Klau

      Törlés
  4. Szia

    Ismét csak azt tudom írni,hogy tökéletes.Fantasztikus lett.Már izgatottan várom a folytatást.
    Nem baj,hogy késett,megértjük.Akkor írsz,amikor ráérsz.
    A suli elég jól kezdődött,köszönöm kérdésed.Talán csak a korán kelést nem szoktam még meg újra.Neked,hogy telt eddig?
    Imádlak.<3 Siess a kövivel! :)
    xoxo Meli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett, a folytatás pedig már fent is van! :)
      A korán keléshez nem is lehet hozzá szokni! Nagyon utáltam! Én már nem vagyok sulis, ezt jó páran tudják itt, hogy én kicsit máshol tartok korban, mint itt az átlag! :) A meló viszont most húzós, csúcs van jelenleg, azért is késnek a részek. Még kb. 1 hónap, és lemegy a neheze, utána minden egyszerűbb lesz nekem is! :)
      Puszi: Klau

      Törlés
  5. Szia!
    Huhh. Ohh. Zayn valamit sejt, legalábbis Kate lerántotta félig meddig magáról a leplet. Őszintén kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle és bár nagyon a kinézet alapján elítélők ellen vagyok titkon azért remélem, hogy ki fog velük békülni és, hogy kapnak egy esélyt. Ne kérj bocsánatot azért amiért késett. Érthető, hisz ilyenkor mindenki elfoglalt. Ja és a rész egyszerűen fantasztikus volt. Imádtam, már nagyon vártam a részt és egyre csak furdalja az oldalam a kíváncsiság. Nagyon várom már a következő részt!
    Nekem borzasztóan telik, inkább nem is fokozom:D Neked, hogy telik eddig a szeptember?:)
    Imádlak <3

    Hatalmas ölelés: MaYa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett a rész.
      Egyre kíváncsibbá teszel, hogy milyen suliba jársz Te, ami ennyire borzalmas! Vagy mitől ilyen borzalmas? Én sem voltam oda a suliért, aztán meg önszántamból kezdtem el tanulni esti, vagy hétvégi suliban! Hidd el, hogy úgy nehéz. Meló + suli, na az nehezen összeegyeztethető. Próbáld meg megkeresni a jót a sulidban! Semmi nincs, amit szeretsz benne?
      Puszi: Klau

      Törlés
  6. Kedves Klau :)
    Ez a rész is fantasztikus lett akár csak a többi. Kíváncsi vagyok, hogy mi járhatott Zayn fejében. Tűkön ülve várom a történet további részeit.
    Puszi Fanni xxX.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett! Most 2-3 részen keresztül szerintem nem lesz Zayn szemszög, de még bármi lehetséges!
      Puszi: Klau

      Törlés
  7. Kedves Klau :)
    Ez a rész is fantasztikus lett akár csak a többi. Kíváncsi vagyok, hogy mi járhatott Zayn fejében. Tűkön ülve várom a történet további részeit.
    Puszi Fanni xxX.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett! Most 2-3 részen keresztül szerintem nem lesz Zayn szemszög, de még bármi lehetséges!
      Puszi: Klau

      Törlés
  8. szia!
    áhh eszméletlen jó lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Áhh... még jobb ezt olvasni! :))
      Puszi: Kalu

      Törlés